Фотографиране на бутилкиНазад

Фотографиране на бутилки с вино – техники за получаване на безупречно покритие

Фотографиране на бутилки – на пръв поглед изглежда лесна работа… бутилката е малка, не говори и не се движи и можете да я поставите почти навсякъде, където пожелаете. Въпреки че изглежда лесно, бутилките за вино са един от най-предизвикателните продукти, с които създателите на визуално съдържание и в частност продуктовите фотографите, могат да работят. Поради своята отражателна природа и често полупрозрачно съдържание, бутилките са склонни да улавят нежелани акценти, повърхностни следи и отражения на околната среда.

Тук ще споделим няколко прости техники, които всеки професионален фотограф може да внедри в работния си процес при фотографиране на бутилки. Така ще получи перфектно полирано покритие на всяка една бутилка за страхотни крайни резултати. Ето как можете да получите по-висококачествени снимки от следващата винена фотосесия.

Почистете бутилката

Никой не иска да прекарва часове в премахване на отпечатъци от пръсти и прашинки в постпродукцията си. Избягваме това, като избърсваме бутилката с микрофибърна кърпа, и спрей за монитор или препарат за прозорци. Те имат антистатично действие, което ще забави ново полепване на прах докато снимаме. Отстранете всички стикери, които разсейват погледа от бутилката. Ако клиентите са съгласни, препоръчваме премахването на задните етикети. Така получаваме чисто и отчетливо оригинално изображение направо от камерата.

Оптимизиране на осветлението

Преди самото фотографиране, трябва да изключим всички таванни светлини, тъй като те ще хвърлят светлинни петна върху бутилката. В краен случай можем да ги премахнем по време на обработката, но намаляването на излишните свелинни източници в самото начало улеснява редактирането на изображението в края на работата. Използваме дифузьор, за да създадем по-гладък и последователен лек ръб на бутилката. Този похват работи дори когато се използва светлината от прозореца като естествен източник на светлина. Тази техника има и други предимства – така се елиминират твърдите сенки върху бутилката за създаване на равномерен акцент.

Кадри от нисък ъгъл

Снимаме от по-нисък ъгъл и леко наклонена камера нагоре. Насочването на обектива нагоре към бутилката създадава кадър с нисък ъгъл. Тази техника в продуктовата фотография създава усещане за по-мощна снимка, като прави бутилката да изглежда героична и по-висока.

Винарните инвестират огромно количество пари в графичен дизайн на своите етикети и външния вид на бутилките си. Бутилката и етикетът трябва да изразят марката и да продадат виното, така че този прост изстрел трябва да направи страхотно впечатление от пръв поглед.

Заключение:

Ако успеете да овладеете тези техники, ще ви бъде много по-лесно да извличате максимума от всяко фотографиране на бутилки.

При нужда от безупречно изглеждащи продуктови снимки за онлайн магазини и продуктови каталози, не се колебайте да ни потърсите.

Благодарности към Black Sea Gold Pomorie, че се довериха на нас за тази продуктова фотосесия.

Свържете се с нас още сега!

Харесайте ни във Facebook.